Shopping Cart

Spridarservice & Spridartest

Spridare service

Minska risken för motorhaveri med jämt flödande spridare

Vi utför spridarservice på både toppmatade och sidmatade spridare.
Vid ett spridartest får vi reda på vad spridarna flödar och hur jämnt spridarna flödar. Det är viktigt att alla spridarna i motorn flödar så lika som möjligt, annars kan en cylinder gå magert vilket kan resultera i motorhaveri.
Under spridartesten kontrolleras induktans, spridarbild samt mätning av flöde både statiskt och dynamiskt.

2023-09-06
Tillsvidare utför vi ej spridarservice då vi inte har någon heltidsanställd i verkstan!

Vid spridarservice rengörs spridarna i en ultraljudstvätt och ett speciellt program där spridarna flödas baklänges körs. Efter detta körs spridartest för att kontrollera flödet på dem.

Vi utför spridartester på toppmatade 14mm och 11mm spridare och arbetar inte med dieselspridare eller andra högtrycksspridare.
Dvs VI TESTAR INTE DIREKTINSPRUTNING

Vi rengör och flödar spridarna med en speciell avsedd vätska för spridare som skall användas i bensin/E85 motorer. Denna vätska smörjer och konserverar spridarna till skillnad från de som testar spridarna med E85 vilket torkar och kan få spridarna att sätta igen.

  • Spridartest inkl ultraljudstvätt och rengöring toppmatad: 250:- st
  • Spridartest inkl ultraljudstvätt och rengöring sidmatad spridare: 350:- st

Returfrakt sker med servicepoint, 89:- per sändning spårbart.

Om vi ser att de behövs nya spridarfilter, o-ringar, gummitätningarna mot insug så meddelar vi er. Ni kan även meddela att ni vill ha detta innan vi tar emot spridarna så monterar vi detta till er. Separat offert skickas då olika tätningar har olika priser beroende på tillverkare.

Kontakta oss för en offert eller tidsbokning!