D2 Coilovers Sport ACURA RSX DC5 (01~06)

16 695 kr

D2 Coilovers för entusiastbilen! 

 

Det här är en favorit hos oss och våra kunder!

Du hittar inte bättre kit som ger mer prestanda och kvalité per krona än vad kit ger! Vi har monterat av långt mycket dyrare och ”finare” märkes coilovers på kundbilar som sedan fått bättre resultat av detta kit. Detta coiloverkit är perfekt för dig som söker coilovers till din gatbil men som prioriterar även vill kunna köra lite track days.

Man kan förenklat säga att D2 har tagit det bästa ifrån racingkitet och det bästa ifrån gatkitet och gjort detta sportkit. Du har gatkitens långa slaglängd vilket gör att den fungerar utmärkt för gatkörning. Stötdämparen är ca 30% hårdare. Fjädertalet är oftast bara något hårdare än gatkitet (10-15%) vilket ger en något överdämpad karaktär (mer lågfart).

Detta ger en större skillnad mellan justeringslägena på stötdämparen och du kan enkelt hitta en bra inställning gatkörning. Skruva upp stötdämparen och du kan montera på R-däck och ta ut den på trackdays.

Bilen kommer att uppfattas som mycket stabil, tight och med distinkt känsla i väghållning utan att det slamrar och slår som det gör på ett racingkit. Höjden på coilovern kan justeras steglöst genom att justera nedre hubben vilket ger en perfekt avstämning mellan fjädern och stötdämparen oavsett vilken höjd du har på bilen (till skillnad ifrån coilovers där höjden justeras på fjädern).

Sport coiloverkiten har racingstötdämpares topplagring vilket innebär en traditionell pillowball konstruktion med en distinkt känsla. Du kan justera alla fyra stötdämpare individuellt i 36 lägen. Du har då möjlighet att kunna balansera över och understyrning av din bil. Du kan ha ett normalläge som du sedan kan justera upp hårdare vid behov.

Höjden kan justeras steglöst genom att gänga nedre infästningshubben upp eller ner på stötdämparkroppen. Detta ger en perfekt avstämning mellan fjädern och stötdämparen oavsett vilken höjd du har på bilen (till skillnad ifrån coilovers där höjden justeras på fjädern).

Kan restnoteras